Περιγραφή
Η τεκίλα Rooster Rojo Ahumado παρασκευάζεται σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνολογία καπνιστής τεκίλας σε έναν χειροποίητο υπόγειο φούρνο.
Η αγαύη καβουρδίζεται σε ένα χειροποίητο υπόγειο φούρνο για 48 ώρες με τη χρήση θερμαινόμενων πετρών και ειδικών καυσόξυλων.
Η αγαύη κόβεται πρώτα, στη συνέχεια καλύπτεται με αποξηραμένες ίνες αγαύης και σφραγίζεται με βρεγμένο χώμα.
Η έντονα καπνισμένη αγαύη εξισορροπείται με παραδοσιακά μαγειρεμένη αγαύη, το απόσταγμα ζυμώνεται και διπλά αποστάζεται και αφήνεται να ξεκουραστεί σε δρύινα βαρέλια για πάνω από δύο μήνες